LYSFEST 2018

Fredag den 2. november vender Roskildes funklende event, Lysfesten, tilbage. Eventyrlige lyssætninger inviterer dig og familien til en hyggelig, lys aften i den mørke tid. I år vil du kunne se regnbuens mangfoldighed, historie og videnskabelige udvikling skinne gennem de mange lysinstallationer. Bymidten eksperimenterer med prismer, farvegange, panoramaer og giver din verden en ny stemning alt afhængigt af det lys, du ser den gennem.

Klokken 18.15-19.15 kan du opleve det flotte lysoptog fra Palægården.

HENT PROGRAMMET HER

Se video fra Lysfest 2017 herunder

Lysfest i Roskilde

Lysfesten på kulturstrøget, og gaderne omkring i Roskilde bymidte, er en årlig tilbagevendende kulturevent i slutningen af oktober måned. Eventen så dagens lys første gang i 2014 og var koncentreret på selve gadeforløbet "kulturstrøget" i Roskilde. Allerede fra starten tiltrak eventen mange af byens borgere til en aften i skæret fra lysinstallationer og bølgende lysoptog. Siden dengang er lysfesten vokset, flere aktører er kommet og lysfesten er nu en event der involvere hele Roskilde bymidte. I 2017 samlede Lysfesten ca. 20.000 borgere i bymidten.

Temaet har gennem alle årene været lyset og fejringen af lyset og gennem årene har man kunne opleve mange spændende og flotte lysinstallationer, optrædende, værksteder, optog og meget mere. Herunder kan du se et billedudsnit fra tidligere års lysfest på Kulturstrøget.