Fredag den 24. januar 2020 kl. 17:00 - 21:00

LYSFEST PÅ KULTURSTRØGET I ROSKILDE

Midt i den allermørkeste vintertid tager vi forskud på forårets komme med en magisk, lysende og farvestrålende oplevelse for både store og små.

Kom med ind bag facaden på Kulturstrøgets otte kulturhuse til spændende arrangementer og oplev lysinstallationerne i Kulturstrøgets gader og stræder. Gå med i lysoptoget, få varmen med noget godt at drikke, deltag i værksteder og meget mere.

Vi ses den 24. januar 2020 på Kulturstrøget i Roskilde.

PROGRAM FOR AFTENEN:

Aftenens program kan ses herunder samt på Kulturstrøgets facebook. Programmet opdateres løbende.

18:30 - 21:00 på Roskilde Museum, Skt. Ols Stræde 3

Nat på Museet

Tag med på en sansebaseret museumsoplevelse og udforsk museets udstillinger i mørke. Undervej vil man opleve hvor vigtigt lys er for opfattelsen af det man ser, rører, hører, smager og lugter.

Vi kan godt love, at det ikke bliver et sædvanlige museumsbesøg.

PSSST: I Algade 31 – Kreativt hus for børn kan der inden besøget på Roskilde Museum laves lanterner, som kan medbringes i den mørke udstilling.

17:00 - 20:30 i Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3A

Aftenstemning på Museet for Samtidskunst

Oplev en kæmpe oplyst rosakvarts-krystal, der renser omgivelserne for al dårlig energi. Skulpturen byder indenfor til vores nyåbnede udstilling ”The Anti-Terror Album”. Der er gratis adgang til museet denne aften. Vi glæder os til at se jer til en hyggelig aften på Museet for Samtidskunst.

18:30 - 21:00 - i Den gamle byrådssal, Stændertorvet 1

Lys på historien! Åbent hus i den gamle byrådssal

Byens hus sætter lys på "Den gamle Byrådssals" historie, og inviterer indenfor til historiefortælling, varme drikke samt rundvisning i den smukke Gamle Byrådssal.

17:00 - 21:00 ByLivsLab i Byens Hus, Stændertorvet 1

Historien om Byens hus – gå på opdagelse i ByLivsLab

Byens hus kan fejre fem års fødselsdag i 2020, og vi indleder året med at lade lyset falde på husets historie. Kig forbi ByLivsLab – Byens hus egen voksenlegeplads.

10:00 - 20:00 - i Algade 31, Kreativt Hus for Børn

Lav lysende hænder og fødder

I Algade 31 kan børnene i ugerne op til Lysfesten, og på selve dagen, lave store hænder og fødder med lys i. Så børnene sammen med de voksne, kan gå med i Lysfesten stor optog og lyse op.

Samtidig kan børnenes værker, bruges som lanterner i Roskilde Museum, som i dagens anledning har slukket lyset indenfor.

10:00 - 20:00 - i Algade 31, Kreativt Hus for Børn

Spil skyggeteater

I vores værksted, kan børn sammen med deres voksne, lave sin egen skyggespilsdukke og bruge den til at spille med i vores specialdesignet skyggespil i biografrummet på 1. sal.

18:00 - 20:00 - Start i Algade 31, Kreativt Hus for Børn, slutter på Roskilde Bibliotek

Gå på skattejagt

Mere info følger

18:00 - 21:00 - Roskilde Domkirke, Domkirkepladsen 3

Orgelbrusen i mørket

Med lyset dæmpe, kan du opleve verdensarven på en helt ny måde. Til at sætte stemningen får du særlig mulighed for at høre det unikke Raphaëlis orgel, som er et af de fineste i Danmark. Nyd orglets brusen af organist i Domkirken Michael Min Knudsen, der fylder det store rum med lyd 4 gange i timen mellem kl. 18.30 og 20.30. Imens kan du gå på opdagelse i de mørke kroge og kapeller.

Praktiske oplysninger:

Det er gratis at deltage i Lysfestens mange arrangementer og alle er velkomne.

Lysfesten er arrangeret af:

Roskilde Bibliotek, Roskilde Museum, Byens kreative hus for børn ved Algade 31, Roskilde Domkirke, Byens Hus, Roskilde Kunstforening, Museet for Samtidskunst og Roskilde Kloster

Se video fra LYSFEST 2018